Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Video för företag – 4 ideér du kan börja med redan idag

“Vart ska jag börja med video?” är en vanlig fråga som vi får. Vi vet att video kan vara överväldigande att skapa. Speciellt om du samtidigt försöker avgöra vilken typ av video som kommer att gynna företaget bäst.

På många olika sätt, är möjligheterna med video oändliga. Här ger vi 4 tips på några av de mest populära videotyperna som du direkt kan börja med. Det är ingen rangordning så det är bättre att du bara väljer en av dessa än att du inte gör video alls.

1. Produktvideo

Säljer du en produkt eller tjänst som inte är lätt att förklara kortfattat? Eller så känner du redan till att en produktvideo på din hemsida ökar tittartiden, som i sin tur leder till större chans att kunden köper?

Produktvideor visar både din produkts egenskaper och fördelar, samtidigt som du engagerar publiken. De är väldigt användbara för de kunder som överväger att köpa din produkt, men som behöver en tydlig och omfattande förklaring av vad du har att erbjuda.

Produktvideo är en av de videotyper som underlättar absolut mest för dina kunder.

Här är en produktvideo som vi tog fram åt Datscha inför deras lansering av tjänsten Footfall

2. Explainer video

Explainer videor är pedagogiska videor som lär din publik hur man löser ett problem.

Problemet kan till exempel handla om hur man använder din produkt. I slutet av videon bör din publik ha fått tillräckligt med kunskap för att kunna lösa problemet.

Dessa videor är perfekta att lägga in i din företagsblogg, eller i din supportdokumentation.

Varför ska du tvinga in folk att skriva in en gemensam fråga till din kundtjänst när de istället kan få svaret via en video?

Du vet att din explainer video verkligen har lyckats när du får in färre frågor till kundtjänst.

Explainer videos har också möjlighet att tillföra värde flera år framåt.

I den här explainervideon vill Kombispel hjälpa sina kunder att hitta rätt i inloggningen på deras hemsida

3. Testimonial video

Människor påverkar människor. Oavsett om det är twitterkommentarer eller facebookposter – ärliga recensioner kan helt ändra vår åsikt eller övertyga oss att köpa.

Det är precis därför som “testimonial video” är så extremt värdefull. Dessa videoklipp kan tydligt visa potentiella kunder resultat och de positiva effekter som din produkt har på riktiga människor.

Att höra en annan kunds ivriga röst, och att se produkten användas är mycket mer inspirerande än att läsa en paragraf. I slutändan blir testimonial video ovärderliga när det kommer till att vinna över nya kunder.

Denna testimonialvideo gjorde vi tillsammans med en av våra kunder KFX HR-Partner. Vi får som tittare ta del av hur bra samarbetet fungerar, varför vi valt att jobba ihop.

4. HR-video

HR-video kan visa allt det som är svårt att förklara i ord. Det förklarar t.ex en klädkod, signalerar om personerna på företaget trivs och på så sätt stärker det employer branding.

Är personerna på ditt företag glada, så lockar det nya potentiella medarbetare att vilja arbeta på din arbetsplats via en rekryteringsfilm.

Det visar även laganda, och det kan även underlätta onboarding-processen för de som precis har blivit nya medarbetare.

Du kan bland annat göra tydliga onboarding-videor där kollegor berättar om deras erfarenheter, och delar med sig utav deras tips. Även detta är en av de videotyper som är vanligt förekommande.

Denna HR-video skapade vi åt Lindelöf inför deras senaste rekryteringsrunda. Videon fick stor spridning på LinkedIn och lyckades även stärka Lindelöfs Employer Branding:

Källor:
Wistia.com
Google 

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: