GK använder video i sin HR-strategi för att skapa kontakt med 3000 medarbetare

GK Gruppen är Skandinaviens ledande tekniska entreprenör och servicepartner med expertis inom el, ventilation, rör, byggnadsautomation, energi och kyla. De ville utveckla sin HR-strategi och använda sig utav video för att nå ut till medarbetare på ett effektivt och personligt sätt. Totalt har GK 3000 medarbetare, varav ca 700 är i Sverige. För att nå ut till medarbetarna blev därför video det självklara valet.

“Jag tror att video är framtiden och lättare att ta till sig.”

VD, Göran Krawe
Verksamhetens utmaning

GK letade efter en kommunikationslösning som kunde nå ut till deras medarbetare, men som även var lätt att förstå och ta till sig. De ville förbättra och utveckla onboarding-processen och HR-strategi, samtidigt som budskapet skulle vara tilltalande, engagerande och mycket mer personligt.

“Jag tror att de här onlinevideorna kommer att hjälpa oss att på ett enkelt sätt förklara vad det innebär att vara anställd på GK.”

- VD, Göran Krawe
Lösning

Det självklara valet blev att använda video i onboarding-processen. Med hjälp av Stockholm Media Factory skapades videor där VD Göran Krawe riktat talade till nya medarbetare och berättade om de olika befattningarna. Bland annat skapades en välkomstvideo till nya medarbetare. Det gjordes även video till respektive befattning som serviceledare, servicetekniker, montörer, avdelningschefer och projektledare.
Informationen blir lättare att ta till sig i videoformat, det sparar tid för alla parter och det skapar den personliga känslan som GK letade efter.

“Vi har valt att använda oss utav onlinevideo i vår onboarding-process för att vi vill tidigt poängtera för nya medarbetare vad som är viktigt och vad våra värderingar och värdeord är.”

- VD, Göran Krawe