Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

10 anledningar varför HR-video optimerar onboarding-processen

De första dagarna på ett nytt jobb kallas ofta “orientering” och med god anledning. Det är en tid då nya medarbetare lär sig strukturen, inklusive företagets kärnvärderingar, systemen de kommer att använda varje dag och var toaletterna finns. Utan en bra “karta” kan denna onboarding-process vara förvirrande.

När en organisation når 100, 1000, eller till och med 10 000 personer, ibland spridda över flera kontor, då är viktig utbildning på arbetsplatsen svår att få.

Videor och annat visuellt innehåll kan vara ett botemedel mot de flesta av dessa situationer.

Här är 10 skäl till varför videoklipp kan hjälpa din organisation att optimera onboarding-processen och till och med gynna befintliga medarbetare.

1. Video hjälper dina medarbetare att komma ihåg vad de har lärt sig:

Visuellt innehåll är verksamt och effektivt. Medan forskning tyder på att den genomsnittliga arbetstagaren kommer ihåg 30% av vad personen läst, kan en kombination av text och bild öka informationshanteringen och förståelse med 50%. Dessutom kan den mänskliga hjärnan bearbeta visuella bilder med häpnadsväckande hastigheter: upp till 60 000 gånger snabbare än om samma information förmedlas genom text.

2. Video hjälper medarbetare lära sig nya saker i deras egen takt:

Många nya medarbetare blir rekryterade direkt efter avslutad utbildning. Dessa yngre arbetstagare är vana användare av visuella inlärningsverktyg. Ett växande antal gymnasier och universitet använder videor och andra former av visuellt innehåll som en del av utbildningen. Eleverna förväntar sig sådana typer av hjälpmedel, och de uppskattar att denna typ av innehåll hjälper dem att absorbera information snabbt, effektivt och när som helst.

HR-video förbättrar onboarding, förbättra onboarding
Video är tillgängligt när som helst, var som helst.
3. Video kan hantera vanliga frågor utan avbrott:

Börja utveckla idéer för videor, infographics och annat visuellt innehåll genom att överväga frågan “När jag började, vad önskar jag att någon hade berättat för mig?”. De första veckorna är inte enbart stressiga för nya medarbetare. Långtidsmedarbetare blir ofta bombarderade av frågor om hur man använder verktyg eller vem man ska kontakta för vissa saker. Fråga dina “gå till”-personer om de frågor de regelbundet får från nya medarbetare. Dessa kommer att bli bra ämnen för dina första videos – och din personal kommer att vara tacksam för insatsen.

4. Video låter dig bli kreativ med handledning:

Var inte rädd för att ha kul eller bli experimentell med ditt visuella innehåll. Video kan förklara hur man beställer förbrukningsmaterial, byter skrivartoner, lägger till deltagare i ett konferenssamtal – endast fantasin sätter gränser!

5. Video förmedlar mycket mer än bara information:

Video förmedlar mer än de ord som sägs. Det fångar mer än ljudet, uttrycken och känslorna hos den person som levererar budskapet. Video förmedlar också ditt företags anda och kultur. Ser de glada personer i videoklippet? Är de exalterade över att kunna leverera ditt företags budskap? Det är viktigt för nya medarbetare att se entusiasm, särskilt under sin första vecka.

Hur man får glada medarbetare, HR, HR-video
Inspirera dina medarbetare genom video!
6. Videor är effektiva för utspridda team:

Om en VD vill leverera viktiga meddelanden och definiera företagsvärderingar för nya medarbetare, då kan det bli tidskrävande för alla parter att mötas upp. En introduktionsvideo från ledningsgruppen eller VD kan hjälpa till att ge den personliga känslan, samtidigt som alla sparar tid. Dessutom är introduktions- och handledningsvideor lättillgängliga över tidszoner och avlägsna kontor. Den enkla spridningen av onlinevideo kan vara en stor fördel för många organisationer, stora som små.

VD meddelande, använd video inom HR, nå ut med budskapet genom video
Var personlig och spar tid genom att använda video.
7. Video kan visa din organisation på ett naturligt sätt:

För globala organisationer eller företag med en rad regionala kontor är videoklipp ett sätt att visa medarbetare i deras vardagliga arbetsmiljöer. Dessa videoklipp kan filmas bland toppledarna, ute på arbetsfältet eller tusentals kilometer bort. Nya medarbetare får en större känsla av sammanhang och en möjlighet att se din organisation. Det kan vara ett bra sätt att visa – snarare än att berätta – de viktigaste aspekterna av din kultur. Hylla dina kärnvärderingar genom att visa dem i åtgärd!

8. Video är en samverkande och kreativ ansträngning:

När medarbetare har möjlighet att granska visuellt material, fråga dem om feedback och om erfarenheterna. Du får insikt om huruvida budskapet var tydligt, om de har ytterligare frågor om ämnet och om eventuella produktionsproblem påverkar innehållet.

9. Videor är lätta att skapa med dagens teknik:

Idag har nästan alla en fungerande HD-videokamera i fickan. En smartphone är allt du behöver för att komma igång. Oroa dig inte för att filma en Oscar-värdig video vid ditt första försök. Var bara kreativ och var öppen för förbättringar. Att uppdatera dina videoklipp med nytt innehåll är enkelt och kostnadseffektivt.

Se video – 4 tips för att lyckas med en snygg LinkedInvideo!

 

10. Ju fler videoklipp du gör, desto bättre kommer de att bli:

Även med en smartphone kan du filma professionella videor. Det kanske inte händer omedelbart, men det är viktigt att fortsätta försöka. När du får erfarenhet kan du förbättra dina videoklipp med enkla inramningsjusteringar, belysningsteknik och ställa in kameran med ett stativ. När du förstår grunderna med en smartphone, kan du vidareutvecklas med en avancerad kamera, ett kit med trepunktsbelysning och en extern mikrofon. Det är inte nödvändigtvis de första sakerna du bör investera i, men att experimentera med en smartphone kan hjälpa dig att nå dit.

HR-video med smartphone, HR-video med Stockholm Media Factory
Du kan börja filma med en smartphone, och avancera så småningom.

[fusion_widget_area name=”header-1″ background_color=”#f4f4f4″ padding=”1px” class=”” id=””][/fusion_widget_area]

Källor:

Trainingmag.com
creately.com
Matt Pierce

 

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: