Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
En bild som visar en person som deltar i ett digitalt event från sin dator.

Digitala event för företag – hur man anordnar ett lyckat event

I dagens digitala värld har många företag anpassat sig till att genomföra event online. Detta har öppnat upp möjligheter för företag att anordna event som inte var möjliga att genomföra tidigare. Digitala event kan vara allt från företagsmöten till stora evenemang för kunder och partners.

Digitala event är ett utmärkt sätt för företag att kommunicera med sin publik, dela information och engagera deltagarna på ett interaktivt sätt. I denna artikel kommer du lär dig hur man anordnar lyckade digitala event för företag genom att välja rätt verktyg, ha en tydlig plan och planera interaktiva sessioner som engagerar deltagarna.

Vi kommer gå igenom allt du behöver för att säkerställa att ditt event blir minnesvärt och framgångsrikt.

Innehållsförteckning

Vad är digitala event?

Digitala event är evenemang som organiseras online. De kan vara allt från webinarier och live-streamade konserter till virtuella mässor och online-kurser. Digitala event skiljer sig från traditionella event genom att de sker helt online. De kan vara tillgängliga från en dator, surfplatta eller mobiltelefon och gör det möjligt för människor att delta oavsett var de befinner sig i världen. Digitala event ger även möjlighet till interaktion, med möjlighet för deltagarna att ställa frågor, delta i diskussioner och nätverka med andra deltagare.

Varför borde företag anordna digitala event?

Digitala event ger många fördelar för företag som söker att anpassa sig till det digitala landskapet. Här är några av de viktigaste fördelarna med digitala event:

 1. Tillgänglighet
  Digitala event gör det möjligt för företag att nå en bredare publik, oavsett var de befinner sig i världen. Deltagarna kan delta från sina egna hem eller kontor, vilket gör det lättare för dem att delta och gör det möjligt för företag att nå ut till personer som annars inte hade kunnat delta på traditionella evenemang.
 2. Kostnadseffektivitet
  Digitala event är ofta billigare att organisera än traditionella event, vilket kan göra det möjligt för mindre företag att delta och organisera evenemang. Genom att organisera evenemang online kan företag spara pengar på lokalhyra, catering och andra kostnader som är förknippade med traditionella evenemang.
 3. Interaktion
  Digitala event ger möjlighet till interaktion, med möjlighet för deltagarna att ställa frågor, delta i diskussioner och nätverka med andra deltagare. Detta gör det möjligt för företag att bygga starkare relationer med sin publik och skapa en mer engagerad community.
 4. Flexibilitet
  Digitala event kan vara mer flexibla än traditionella event, med möjlighet att spela in evenemang och göra dem tillgängliga online efter evenemanget har ägt rum. Detta ger deltagarna möjlighet att titta på evenemanget när det passar dem bäst och ger företaget möjlighet att nå ut till en större publik på en längre tid.
 5. Miljövänlighet
  Genom att organisera evenemang online minskar företag sin påverkan på miljön genom att minska behovet av att resa och använda fysiska resurser. Detta kan göra att företaget uppfattas som mer miljövänligt och kan locka till sig en publik som bryr sig om miljöfrågor.

Vilka typer av digitala event finns det?

Det finns en mängd olika typer av digitala event som företag kan anordna och de har blivit alltmer populära under de senaste åren, särskilt med tanke på att många är vana efter år av pandemi. Men vilka typer av digitala event finns det egentligen? Här är en översikt över några av de vanligaste typerna.

 1. Webbinarier
  Ett webbinarium är en online-presentation eller föreläsning som kan ses live eller i efterhand. Det är ett utmärkt sätt att lära sig nya saker eller få information om ett specifikt ämne.
 2. Virtuella mässor
  En virtuell mässa är en online-version av en traditionell mässa. Besökare kan besöka olika montrar, titta på presentationer och delta i diskussioner, allt från bekvämligheten av sitt eget hem.
 3. Digitala konferenser
  En digital konferens är en online-version av en traditionell konferens. Det kan inkludera presentationer, diskussioner, workshops och nätverkande.
 4. Virtuella evenemang
  Virtuella evenemang kan inkludera allt från konserter och teaterföreställningar till bröllop och födelsedagsfester. De kan vara live eller förinspelade.

Som du kan se finns det många olika typer av digitala event som kan hjälpa dig att nå ut till din målgrupp. Det är upp till dig att välja de event som passar bäst för just ditt företag.

Hur kan företag marknadsföra sina digitala event?

För den som vill marknadsföra sitt digitala event finns det lite olika sätt att välja mellan. Men, för att lyckas med att dra till sig en stor publik är det viktigt att man använder sig av flera olika marknadsföringskanaler parallellt. Här nedan listar vi några av de vanligaste metoderna du kan använda dig av för att marknadsföra ditt digitala event.

– E-postmarknadsföring: Ett av de vanligaste sätten att marknadsföra digitala event är att skicka ut en e-post med information om eventet till sina kunder och potentiella deltagare. I e-posten bör du inkludera en länk till eventets hemsida eller till registreringssidan för att underlätta för deltagare att registrera sig.

– Sociala medier: Sociala medier är ett utmärkt sätt att marknadsföra digitala event. Du kan använda olika typer av innehåll för att nå ut med information om ditt evenemang till många olika målgrupper. Använd sociala medier som en del av din marknadsföring för att driva trafik till din hemsida eller registreringssida.

– Blogginlägg: Blogginlägg är ett bra sätt att skapa engagemang och intresse för ditt digitala event. Försök att skriva inlägg som är intressanta och läsvärda och som kommer att fånga läsarnas intresse. Du kan även använda blogginlägg för att dela information om ditt evenemang och för att uppmuntra deltagare att registrera sig.

– Hemsida: Om du har en hemsida bör du använda den för att marknadsföra ditt digitala event. Se till att lägga upp information om eventet, inklusive datum, tid, tema och några av de talare som kommer att delta. Du kan även skapa en dedikerad registreringssida på din webbplats för att göra det enklare för deltagare att anmäla sig.

– Fysiska evenemang: Visste du att du också kan använda fysiska evenemang som ett sätt att marknadsföra ditt digitala event? Om du planerar att hålla ett fysiskt evenemang som är relaterat till ditt digitala event, kan det vara ett bra sätt att nå ut med information om ditt evenemang.

Oavsett vilka marknadsföringsstrategier du väljer att använda för att marknadsföra ditt digitala event, är det viktigt att du har en tydlig plan och att du följer den.

Vad är fördelarna med att anordna digitala event?

Först och främst är det bekvämt att anordna digitala event. Istället för att anordna event på ett fysiskt ställe, kan arrangörer enkelt skapa en virtuell miljö som gör det möjligt för deltagare att delta var som helst och när som helst. Det finns också flera verktyg som gör det möjligt för arrangörer att ordna möten, presentera material och följa med deltagarna.

En annan fördel med digitala event är att arrangörer kan nå ut till många fler deltagare. Fysiska evenemang har ofta begränsade platser och kan bara nå ut till ett begränsat antal deltagare. Med digitala event kan arrangörer nå ut till tusentals deltagare. Det är också möjligt att nå ut till deltagare från hela världen, vilket gör det möjligt att kommunicera med en större publik.

Det finns också många fördelar med att anordna digitala event när det gäller ekonomi. För det första är det billigare att anordna digitala event eftersom det inte kräver hyror eller inköp av utrustning. Det är också möjligt att spara tid och pengar genom att använda digitala verktyg för att ordna event och kommunicera med deltagare.

Dessutom ger digitala event företag möjlighet att mäta sin framgång genom att samla in feedback och analysera data i efterhand.

Vilka verktyg kan användas för att anordna digitala event?

Det finns en mängd olika verktyg som företag kan använda för att anordna digitala event. Dessa plattformar ger företag möjlighet att hålla interaktiva möten, visa presentationer och interagera med deltagarna i realtid. Här är några av de mest populära verktygen för att anordna digitala event.

 1. Zoom
  Zoom är en av de mest populära plattformarna för att anordna digitala event. Det är enkelt att använda och har många funktioner som gör det möjligt att anordna allt från små möten till stora konferenser.
 2. Microsoft Teams
  Microsoft Teams är en annan populär plattform för att anordna digitala event.
 3. Eventbrite
  Eventbrite är ytterliggare en plattform som gör det möjligt att anordna digitala event.

Oavsett vilket verktyg du väljer att använda för att anordna ditt digitala event, är det viktigt att du väljer en plattform som passar dina behov och som är enkel att använda. Med rätt verktyg kan du anordna ett fantastiskt digitalt event som kommer att imponera på dina deltagare.

Vilka är de viktigaste sakerna att tänka på när man anordnar digitala event?

När man anordnar digitala event är det viktigt att tänka på några avgörande saker. Först och främst måste du välja rätt verktyg för att genomföra evenemanget. Detta verktyg bör kunna hantera den förväntade publikens storlek, ha en hög videokvalitet och erbjuda interaktionsmöjligheter.

Förbered en tydlig plan för hur evenemanget ska genomföras och hur deltagarna ska engageras. Detta inkluderar att ha en tydlig agenda och att planera interaktiva sessioner som ökar engagemanget och deltagarnas uppmärksamhet.

En väldigt viktig sak att tänka på är tekniska problem som kan uppstå under evenemanget. Du måste ha en backup-plan för att hantera eventuella tekniska problem som kan uppstå och ha tillgång till teknisk support som är tillgänglig under evenemanget.

Vad är skillnaden mellan digitala event och traditionella event?

Den främsta skillnaden mellan digitala event och traditionella event är att digitala event hålls online, medan traditionella event hålls på en fysisk plats.

Digitala event tillåter deltagare från hela världen att delta, oavsett deras fysiska plats. Det är det som gör digitala event så attraktiva; de är tillgängliga för nära nog alla.

De kan också vara mer ekonomiskt attraktiva, eftersom kostnader för transport och logi elimineras. En annan viktig skillnad är att digitala event ofta är mer interaktiva än traditionella event. Det finns flera olika tekniker som kan användas, som chattrum, webbkonferenser och livestreamning. Det ger deltagarna möjlighet att diskutera och interagera med varandra på ett mer direkt sätt.

De kan också vara mer effektiva och lättare att hantera. Det är enklare att hålla reda på deltagarna och även att mäta resultatet av evenemanget. Det gör att arrangörer kan få en bättre överblick över vem som har deltagit, vilka som har engagerat sig mest och vad som har varit mest framgångsrikt.

Vilka är de vanligaste problemen som kan uppstå vid digitala event?

De vanligaste problemen som kan uppstå vid digitala event är tekniska problem med anslutningen till internet, tekniska problem med utrustning, bristande deltagarinteraktion, låg röstkvalitet, problem med att hålla tidpunkter och att upprätthålla en hög bild- och ljudkvalitet. Dessutom kan det finnas problem med att hålla deltagarna engagerade och att garantera att alla deltagare har tillgång till samma upplevelse.

För att förebygga dessa problem är det viktigt att ha en en leverantör med rätt utrustning och erfarenhet av att hantera både deltagarinteraktion och bild- och ljudkvalitet.

Hur kan jag mäta framgången av digitala event?

För att säkerställa att dina digitala event når ditt syfte är det viktigt att du har ett sätt att mäta deras framgång. Här är några sätt att mäta hur framgångsrika dina digitala event är:

 1. Antal deltagare
  Mät antalet deltagare som deltar i ditt digitala event. Ju större deltagarantalet, desto bättre är ditt event.
 2. Kvaliteten på innehållet
  Mät kvaliteten på innehållet som presenteras under ditt event. Ju högre kvalitet, desto mer framgångsrikt är ditt event.
 3. Engagemang
  Se till att mäta nivån av engagemang som deltagarna har i ditt event. Mät saker som antalet kommentarer, ställda frågor, likes och delningar. Ju högre nivå av engagemang, desto mer framgångsrikt är ditt event.
 4. Genomförande
  Mät hur väl eventet genomfördes. Hur lätt var det för deltagarna att delta? Var det enkel navigering? Var det problemfri streaming? Ju bättre genomförande, desto bättre resultat.

Genom att förbereda och planera kan man skapa ett lyckat digitalt event som alla deltagare kommer att njuta av och känna sig som hemma på. Gör du det säkerställer du att evenemanget blir minnesvärt och framgångsrikt.

FAQs:

 1. Kan man anordna digitala event på flera språk?

Ja, digitala event kan anordnas på flera språk med hjälp av verktyg som tillåter översättning och simultantolkning.

 1. Vilka typer av digitala event kan företag anordna?

Företag kan anordna olika typer av digitala event, såsom webbinarier, virtuella mässor, digitala konferenser och evenemang på sociala medier.

 1. Kan man anordna digitala event utanför arbetsplatsen?

Ja, digitala event kan anordnas var som helst där det finns en internetanslutning. Det kan vara hemifrån, på en kafé eller till och med utomhus.

 1. Vilka fördelar har digitala event jämfört med traditionella event?

Digitala event är oftast billigare att anordna än traditionella event och ger företag möjlighet att nå en bredare publik från hela världen. Dessutom kan företag samla in feedback och analysera data i realtid för att mäta sin framgång.

 1. Hur kan företag engagera deltagarna vid digitala event?

Företag kan engagera deltagarna vid digitala event genom att ha en interaktiv agenda med frågestunder och diskussionsgrupper. De kan också ha interaktiva sessioner som spelar upp videor eller använder andra visuella hjälpmedel.

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: