Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

3 tips som driver direkt respons i din annons!

Sättet människor konsumerar och reagerar på videoannonsering har förändrats

Hjälpverktygen som är tillgängliga för marknadsförare har utvecklats mycket. Sammanfattningsvis, video är inte enbart till för att bygga varumärkeskännedom längre.
“Vi brukade tro att när människor tittade på en video, så ville de kunna luta sig tillbaka och passivt titta på innehållet.” säger Nicky Rettke, YouTube Product Manager. “Men vår research avslöjade att tittare vill ha en mer aktiv upplevelse.” Den insikten har gjort att flera marknadsförare uppdaterar sättet i hur de skapar ADS. I flera år har varumärkesbyggande videoannonser varit på tapeten, flashiga och roliga, som har synts flitigt på TV och YouTube för att bygga intresse och medvetenhet kring varumärken. Direktrespons-annonser har däremot varit raka och är designade att gå från värderande till handling. Här är 3 tips för att att skapa en stark direkt respons, i din videostrategi.

Förstå kundens avsikt

De flesta marknadsförare riktar in sig på demografisk data, så som ålder, kön och inkomst. Det har sina begränsningar. Något som är mer effektivt är att titta på din publiks beteende online. Detta kan vara senaste köp, appar de använder eller platser de söker efter. Använd dessa insikter för att skapa anpassade och personligt annonsmaterial.

Testa att segmentera efter livsskede eller sökord, istället för enbart demografi
Locka kunder till handling i din annons

Du kan använda rytm för att uppmuntra handling. Idag finns det så mycket media att välja från, därför stannar inte människor vid innehållet om det inte fångar deras uppmärksamhet. Vad är ett snabbt och bra sätt att få och behålla deras intresse? Gör det enkelt, och var tydlig med vad tittarna ska göra. Även om det känns självklart, så är det extremt viktigt att ge tydliga instruktioner i hur de ska göra om de gillar ditt erbjudande.

Fortsätt utveckla dina AD’s och A/B-testa!
Fortsätt tweaka – det kan göra hela skillnaden

Även om dina annonser använder strategin av direkt-respons, så innebär inte det att du ska sluta att testa och optimera annonserna. A/B-test kan hjälpa dig att identifiera sätt att göra din annons ännu bättre. Se till att du mäter upp dina resultat med analysverktyg för att få insikter i hur du kan förbättra din annons. Dessa tips kan förbättra dina annonser och försäkra dig om att du driver fler personer till handling.

källor:

Thinkwithgoogle.com

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: