Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Skapa bra video content – Detta ändrade min strategi helt

Förmodligen har du redan bestämt dig för att video ska vara en del av din contentstrategi (antagligen varför du läser den här artikeln). Men att komma på en idé för bra video-content kan vara en av de mest utmanande delarna av att skapa video. Här kommer nu ett tips som inte bara gör att du slipper komma på nya idéer men framförallt får du fram video-content som du vet kommer fungera.

Det handlar om göra om dina redan existerande blogginlägg och artiklar till video. Gör du det kan du snabbt skala upp ditt videocontent utan att det påverkar kvaliteten på innehållet. Att använda existerande blogginlägg och artiklar är ett klockrent sätt att skapa övertygande videor.

Så hur kommer jag igång att skapa bra video content då?

1. Börjar med att välja ett av dina mest lästa blogginlägg och fundera på hur den skulle kunna göras om till video.

Du kan antingen göra om det rakt av och följa innehållet till punkt och pricka. Detta är såklart enklast och mest tidseffektivt. Men det finns ett alternativ. Här väljer du istället ett specifikt ämne som du tagit upp i inlägget och utvecklar det ännu mer.

Strategin här väljer du själv men jag gillar att ta innehållet rakt av för att spara tid. Men, det måste såklart anpassas något.

2. När du har bestämt vad videon ska handla om är det dags att börja skriva en snabb kontur.

Du börjar med att stolpa upp de viktigaste punkterna.

Här brukar jag ta rubrikerna från artikeln eller blogginlägget som mina huvudpunkter i videon. När detta väl är på plats är det dags att utarbeta ett enklare manus.

Behöver du hjälp med video? ► Se hur vi hjälper företag göra video som engagerar, inspirerar och får tittare att agera.

3. Skriv ett manus som är tydligt och har ett bra flyt

Ett bra manus behöver vara tydligt och ha bra flyt. Undvik att skriva komplexa meningar eller fördjupade förklaringar. Eftersom video innehåller både prat och rörlig bild krävs generellt mindre ord för att förklara ett ämne.

Ett bra manus behöver vara tydligt, koncist och ha ett bra flyt

Tänk på att du behöver ett intro som gör att dina tittare blir intresserade, helst inom de första 5 sekunderna.

När din video väl är klar – se till att sprida den.

Det första du skulle kunna göra är att bädda in den i blogginlägg men framför allt så ska den upp på dina sociala kanaler, din hemsida, YouTube-kanal eller skickas med i dina nyhetsbrev för ännu exponering.

Så nästa gång du behöver ett ämne till en video, kolla på dina populäraste blogginlägg. Skapar du en video från det inlägg som redan har trafik kan det bara inte gå fel.

Mer läsning:

[wp_blog_designer id=”7″]

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: