Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Ingen vill egentligen veta något om ditt företag – Därför är varumärkesvideo den mest utmanande att lyckas med.

Ingen vill egentligen veta något om ditt företag – Därför är varumärkesvideo den mest utmanande att lyckas med.

Hur lyckas du med onlinevideo på din sajt idag? Vi träffade Frida Walström, ansvarig för onlinevideo på ett spelbolag och pratade om utmaningar, möjligheter, vad som skapar den mest effektiva video och framförallt vad ingen egentligen vill se.

Stockholm Media Factory: Vad är viktigt att tänka på när man lägger upp en video på sin sajt?

Frida: Relevansen. Det första man måste fråga sig är: vad är syftet med den här videon? Och den frågan har två bottnar, för det gäller både syftet för företaget och syftet för besökaren/kunden. Att lägga upp en video på en extremt söt kattunge som gosar med sin mamma kan mycket väl få många klick. Men om man säljer golftillbehör känns inte videon relevant för företaget.

Och det fungerar även åt andra hållet: en video från företagets styrelsemöte har ju väldigt mycket med företaget att göra. Men hur är det intressant för någon kund?

Videon måste ha relevans för både företaget och kunden. Den måste ge svar på en fråga, väcka en dröm eller bidra med kunskap om produkten/tjänsten. Den ska ge det kunden efterfrågar och på så vis leda till försäljning.

Stockholm Media Factory: Vilken är den största utmaningen med video?

Frida: Att få folk att klicka på play. Vi överröses med videor nuförtiden, det är extremt svårt att få folk att haja till och faktiskt kolla. Det måste vara mycket som klaffar för att den som tittar ska ge videon mer än en nanosekund.

Stockholm Media Factory: Vilken typ av video är den mest effektiva?

Frida: Den som har ett konkret syfte. ETT. KONKRET. SYFTE. Förlåt att jag betonar alla ord, men det här är så otroligt viktigt. Ofta vill man ta lite genvägar och använda samma video till 80 olika projekt. Det är mycket bättre att ha ett syfte per video och göra specifika videos för specifika ändamål. Sedan betyder inte det att man måste ut och filma nytt material för allting, det kan vara en så enkel sak som att ändra ordning på klipp, ha en annan miniatyrbild för videon eller byta ut en del av orden.

Stockholm Media Factory: Vilken typ av video är den mest utmanade att lyckas med?

Frida: Den där man beskriver sitt företag. För ingen vill egentligen veta något om ditt företag; de vill veta hur du kan lösa deras problem. Därför måste man hitta en smidig ingång för att få folk att trycka på play och därefter inte förlora fokus. Det sämsta man kan göra är att bara rabbla fakta om sitt företag, så som startår och antal anställda. Självklart kan man ha med den informationen, men man får linda in den i det som intresserar kunden. Tänk “Till ditt förfogande har vi 320 anställda” istället för “Vi har 320 anställda”.

Företagsinformation kan vara väldigt säljande, det gäller bara att presentera det på rätt sätt och i rätt kanal.

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: