Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
LinkedIn introducerar sponsrad video

LinkedIn introducerar sponsrad video – Utmärkt för B2B-marknadsföring

Att använda sig av video är ett populärt och framgångsrikt sätt att nå beslutsfattare inom företag.

Aberdeen Group rapporterar att företag som använder sig av videomarknadsföring ökar sin vinst 49 % snabbare än sina konkurrenter. Dock vittnar många B2B-marknadsförare om att det saknats en professionell plattform där man kan nå företag med sitt video content.

Nyligen introducerade LinkedIn möjligheten för företag att skapa sponsrad video i flödet på LinkedIn. I samband med detta kan företag nu även lägga upp egenproducerade videor på företagets egna LinkedIn-sida. Meningen med dessa videor är att företaget kan bli mer personliga. De kan till exempel berätta om vad som är på gång, svara på frågor eller berätta om att man söker en ny tjänst.

Till skillnad från andra sociala nätverk är LinkedIn en professionell plattform för yrkesverksamma och företag. Detta gör att det blir enklare att för företag att marknadsföra sig mot andra företag (B2B).

LinkedIn har testat formatet med över 700 annonsörer sedan oktober. Bland dessa hittar man företag som Phillips, GE och Vodaphone. De rapporterar att medlemmar på LinkedIn spenderat tre gånger så mycket tid att titta på video content jämfört med annat sponsrat innehåll från dem.


Källa LinkedIn

Mer än en Introduktion

Sponsrad video har länge varit ett bra sätt att introducera en publik till ett företag eller varumärke. Meningen är att sponsrade videor på LinkedIn även ska kunna fördjupa engagemanget från kund till företag eller varumärke. På så sätt kan potentiella kunder vara engagerade och uppdaterade under hela köpresan.

Vad gäller videor som publiceras direkt på företags egna LinkedInsidor så visar mätningar att det är 5 gånger större chans att videon får respons och engagemang än annat publicerat material.

Mätning med Campaign Manager & Insight Tag

När det kommer till att mäta resultaten av sin kampanj finns det en mängd olika verktyg att välja mellan. LinkedIns mätverktyg heter Campaign Manager och låter dig se statistik för att kunna optimera dina resultat.


Beroende på syftet med kampanjen kan man exempelvis mäta konverteringar, kostnad per klick och vilken bransch de som sett din video befinner sig i.

Du kan också mäta avkastningen på din investering

LinkedIn har även tagit fram verktyget ”Insight Tag” som du enkelt kopplar till din hemsida så att du tydligt kan mäta hur din försäljning under kampanjen. Med Insight Tag kan du se ytterligare statistik om medlemmar som tar del av dina annonser som sidvisningar, IP-adress osv.

Kort och gott, om du vill marknadsföra ditt företag eller varumärke är en bra gjord LinkedIn video rätt väg att gå just nu.

Vill du veta mer om hur video på LinkedIn kan hjälpa dig nå ut till rätt målgrupp kontakta oss här

Källa:

LinkedIn

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: