Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Varför SEO:are ska bli videomarknadsförare!

Konverteringsfokuserade marknadsförare är prestationsinriktade som älskar att mäta och att optimera. Som ett resultat av detta, så avvisar de instinktivt videoannonser.

Video kan enkelt uppfattas som att det enbart är ett sätt att mäta popularitet istället för ROI. Men inte nu längre. Prestationsorienterade marknadsförare som bestämmer sig för att strunta i videomarknadsföring, missar stora möjligheter.

Det är för att videomarknadsföring, när det är bra utfört, är lika effektivt som en sökoptimerad kampanj i botten på en sälj-funnel.

Den nya världen av videomarknadsföring som innehåller SEO

Vilka faktorer är det som stöder värdet av video, och framförallt om man satsar på direkt respons? Vi kommer att fokusera på YouTube i denna artikel, eftersom det är den andra mest använda sökmotor, efter Google. Även om YouTube är en underhållningsdestination, så söker 70% av alla millenials på YouTube för att lära sig någonting nytt eller lära sig om något som de är intresserade utav. Det är enormt många sökintentioner. Det är även därfär som Google och Facebook har skapat videoannonsverktyg som är speciellt utformade för att hjälpa marknadsförare att utnyttja det.
Marknadsförare kan till exempel skapa egna målgrupper för att nå YouTube-tittare som redan har utfört en specifik Google-sökning.

Gå över till video istället för att enbart arbeta med SEO!
Att mäta video med direkt respons på ett meningsfullt sätt

Om du är ny med video, så ställer du dig säkert frågan: “hur mäter jag ROI?”. Det är en bra fråga, för det kommer inte vara likadant som vid SEO. I sökoptimering, så är det självklart att klick är det primära mätinstrumentet för att se om kunden är intresserad utav att köpa, gå vidare runt på hemsidan, eller läsa mer. Men en annons behöver du inte klicka på för att vara effektiv, och det gäller framförallt när det kommer till videomarknadsföring. Till exempel så kan någon se din annons för ett par skor på YouTube, och bestämma sig för att köpa dem samma dag. Dessa kallas för “view through conversions” vilket innebär att kunden konverterade för att hen tittade igenom hela videon. Ju längre någon tittar och engagerar med ditt material, desto större chans är det att kunde konverterar.

Ju längre någon stannar och tittar på din video, desto större chans att de konverterar.
Dags att sluta med ursäkter och börja med SEO och videomarknadsföring

Vi vet att några marknadsförare fortfarande kommer att vara nervösa över att våga sig in i riktningsvärden och kvalitativ kreativitet. Om det är du, är vår rekommendation är att ta ett djupt andetag och komma över dina rädslor. Det finns helt enkelt för mycket trafik på digital video – och för mycket möjligheter på YouTube för att ignorera det.

Om ditt yttersta mål är att växa ditt företag, måste du kunna förutse och fånga konsumenternas intresse överallt. Ignorera inte dessa personer bara för att du inte kan mäta den fjärde decimalen. Det är inte heller en giltig ursäkt att annonserna inte kan skapas på 1 minut med en bärbar dator. Det är dags att dra nytta av video innan dina konkurrenter går om dig.

Källor:

thinkwithgoogle.com

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: