Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
YouTube på mobilen med OnlineVideo

Varför OnlineVideo är framtiden för content marketing

OnlineVideo tar content marketing med storm, men man måste göra mer än bara skapa en för att inse dess fulla potential. Om vi ser 5 år framåt i tiden, skulle du läsa denna artikel eller se den? Eftersom OnlineVideo fortsätter att öka, är det en intressant fråga.

År 2017 kommer 69% av all kundrelaterad internettrafik att vara video. Video-on-demand kommer att tre-dubblas. Vid genomgång av diverse statistik pekar allt på en snabb ökning.

När OnlineVideo snabbt har blivit huvudstrategin för människors informations och nöjesbehov, så kommer företagen som ej inkluderar video i sin marknadsföringsstrategi att snabbt halka efter.

Content Marketing förändras snabbt

Video är framtiden för content marketing. Olika studier visar att mer än hälften av företag redan använder video – en siffra som förespås öka. Nielsen menar att 64% av marknadsförare förväntar sig att video kommer att dominera deras strategier i framtiden. Inte svårt att förstå varför.

När det gäller att nå ut till kunder, kan inget konkurrera med video. Youtube får mer än en miljard besökare varje månad, mer än någon annan kanal förutom Facebook. En av tre britter ser minst en OnlineVideo i veckan – det är mer än 20 miljoner åskådare i veckan bara i Storbritannien. En välproducerad video kan ge dig tillgång allt detta. Vilket annat verktyg kan det?

Succeér med videos som har gått virala är sagolika. Nyligen gjorde Volkswagen en kampanj med tre videos som sågs 155 miljoner gånger. Engagera tittarna och de kommer att dela med andra.

Besökare tillbringar längre tid på din hemsida och tar del av ditt varumärke. Video är utan tvekan ett av de bästa verktygen för vilken kampanj som helst på sociala medier.

Den engagerar på ett naturligt sätt i vår värld av informationsöverbelastning. Video är nödvändigt för mindre företag för att erbjuda ett lättsmält innehåll, annars är det lätt att kunden går vidare och tittar på något annat. Video förmedlar information väldigt bra och om en bild är värd 1000 ord, så är en minut av video värd 1,8 miljoner ord, säger Forrester forskare. Inte undra på att Axonn Research fann att 7 av 10 tittare upplevde varumärkena på ett mer positivt sätt efter att ha sett en video.

Men är video verkligen möjligt för småföretag? Absolut. Produktionskostnader har fallit stadigt de senaste åren, och man behöver inte längre vara ett tekniskt underbarn för att lista ut hur det används. Appar som Twitters Vine, med sina sex sekunders max längd, har dramatiskt ökat möjligheten för företag med begränsad budget att börja. Icke desto mindre, om man vill ha ett någorlunda resultat på sin investering, så bör man tänka på följande.

Tänk alltid på de tittare du försöker nå, och se till att videon är relevant för dem. Om det inte är det lämpligaste sättet att framföra ditt budskap, ödslar du nog din tid.

Glöm inte sociala medier för att nå över flera kanaler. Om du till fullo vill realisera videons potential, måste du göra det lätt för tittarna att hitta och dela. Glöm inte mobilen heller. Ooyala påstår att en tiondel av all video ses på mobiler och plattor, och det är en allt viktigare del med mobiler som ökade med 41% från början av 2013 till slutet av året.

Slutligen – var kreativ, inte bara med själva videon utan också med kampanjstrategin du bygger. Kreativitet vinner över produktionskostnader alla gånger. Få det rätt, så kommer OnlineVideo vara framtiden för din content marketing.

(Källa: The Guardian, Pulitzer-priset för bästa journalistik år 2014)

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: