Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Varför video på en landningssida leder till 8 gånger mer konvertering

Den första och mest självklara platsen att visa din video är på din hemsida, landningssidor, blogg osv. Flera undersökningar bekräftar detta;

Video på landningssidan leder till 8 gånger mer konvertering (FunnelScience). Faktum är att 88% av besökare stannar längre på en sida med framträdande video-placering (MistMedia). De som stannar tillbringar ett genomsnitt av 120 sekunder längre på en butikssida med 64% mer chans att handla efter att ha sett en välproducerad produktvideo. (comScore).

52% av köpare erkänner att titta på produktvideos gör den tryggare att handla (Ivoda). 40% av köpare besöker då online-butiken eller går in i en affär efter att ha sett en video (Google).

Online Publishers Association bekräftar detta med ett liknande resultat genom att det är 46% mer troligt att de deltagande kunderna söker ytterligare produkt info efter att ha sett en video på nätet.

Slutsatsen? Produkthemsidor med video utökar konvertering med 30% (L2 Specialty Retail Report), och det var redan 2010.

Med det slutar inte där. Moz har funnit att inkorporera en video i en blog attraherar 3 gånger så många inbound linksjämfört med bloggar utan video.

SOCIALA MEDIA

Enligt Simply Measured, delas video 12 gånger mer än bildlänkar och text kombinerat. Diode Digital har också upptäckt att 60% av besökare ser videon innan de läser någon text på en sida, och delar till andra om det finns en share this videoknapp. Ännu bättre är att Invodo rapporterar att 92% av det mobila videotittarna delar videon med andra.

Denna statisk borde vara tillräckligt för de flesta varumärken att börja ha videos på sina sociala kanaler, men många har varit långsamma på startlinjen. Endast 700 twitter/min inkluderar YouTube video och endast 120 twitter/min inkluderar Vines, medan över 9,100 twitter skickas varje sekund (Twitter)!

Naturligtvis är video användbart för sociala media, men antalet videos är mycket mindre än man skulle tro. Under 2011 fanns 71% av företagen på Facebook och 59% på Twitter men bara 33% på YouTube (UMass Dartmouth). Siffrorna säger sitt: Videomarknadsföring har ännu inte använts i samma grad som andra former av Content Marketing.

(Source Hangwon).

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: