Videomarknadsföring ger fler kunder

Videomarknadsföring är den mest effektiva formen av marknadsföring och det sticker ut på sociala medier.

Det ger kunderna en snabb överblick över en produkt utan att bli överöst med text. På mindre än trettio sekunder, kan en kund få den information som behövs genom en kort och visuellt tilltalande video. Det är effektiv videomarknadsföring.

Mätning är kronjuvelen

När det gäller mätning, se till att de inte bara handlar om visningar. Rätt tekniker ger dig möjlighet att spåra mycket mer relevanta insikter. Vem som tittar på videon, hur länge de förblir engagerade, vilka delar sågs om, när omvandlingar sker och andra engagemang som påverkar din försäljning.

Att välja plattform

Det handlar inte om att ställa plattformar för videomarknadsföring mot varandra, men att välja den som är bäst anpassad för ditt varumärke och som kan skapa värde för din målgrupp.

YouTube

Om du menar allvar med att producera kvalitativt videoinnehåll, rekommenderar vi att du använder YouTube som en bas, då den är perfekt som innehållsarkiv.

Facebook

Facebook har nyligen infört sin egen uppladdning (native video) som Facebooks algoritm prioriterar framför övriga videolänkar. Om du laddar upp en Facebook ”teaser” video som länkar till fullversionen på YouTube, så kommer teasern fortfarande vara prioriterad framför en inbäddad YouTube-video. Med andra ord, om du vill att din videomarknadsföring ska nås av en bredare organisk publik måste du ladda upp din videor native.

PLANERA EN STRATEGI FÖR DIN VIDEOMARKNADSFÖRING

Dagensanalys.se skriver om den senaste rapporten från Animoto: The Video Marketing Cheat Sheet säger att om ditt företag vill ha kunder i framtiden så är det hög tid att planera din videostrategi.

Lite statistik från rapporten:
76 % av dem intervjuade prenumererar på företagsnyheter via Youtube. 6 av 10 förväntar sig numera videoinnehåll i nyhetsbrev.

69 % tittar på en produktvideo innan de tar köpbeslut. 4 av 5 påstår att produktvideo påverkar deras inköp.

85 % tycker att produkt- och informationsvideo är användbart för att bättre förstå sig på en produkt eller tjänst.

VIDEOMARKNADSFÖRING HAR MOGNAT OCH DET INNEBÄR ATT DU MÅSTE BLI MER STRATEGISK.

Det är ganska vanligt att använda YouTube eller Vimeo som utgångspunkt som host. Plattformarna är förankrade i vårt dagliga liv och erbjuder en rejäl publik.

Men ur ett marknadsföringsperspektiv är det inte tillräckligt att endast använda dessa icke-kommersiella plattformar som enbart erbjuder en begränsad insyn i prestandan av ditt innehåll och saknar integration med dina andra marknadsföring- och säljverktyg, såsom automatiserad-marknadsföring och CRM.

Leadgenerering och konverteringar

När målet för videomarknadsföring är att identifiera och konvertera dina tittare, behöver du mer kontroll över tittarens upplevelse och de rätta verktygen.

Enkelt uttryckt, det måste finnas en tydlig plan som är i linje med den klassiska försäljningstratten och som är en integrerad del av din strategi eftersom det inte är visningar men antal kunder som räknas.