Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Short videos - en strategi värd att använda sig av

YouTube Shorts – en videostrategi som kan ta dig långt

Tiktok tog världen med storm i början av året och vertikala videor har blivit en del av vår vardag oavsett om vi vill det eller inte. Många andra plattformar har nu börjat ta efter och lanserar sina egna varianter av de populära formatet.

Youtube har börjat satsa på en liknande strategi, med en variant dem valt att kalla för “YouTube Shorts”.

Det här innebär att alla mindre klipp upp till 60 sekunder kan användas som en så kallad Short-video. Som dessutom vem som helst kan göra och därmed få en extrem spridning på sina videos. 

Tanken är att dina short-producerade videor främst syns till på din kanal, men också tillgängliga på YouTubes startsida eller i flödet på den så kallade Shorts-hyllan.

Du kan välja att skapa helt nya korta videor eller använda befintliga från ditt bibliotek. Deras helt nya funktion “Shorts-kameran” gör det ännu enklare att publicera direkt men samtidigt får du vara kreativ.

Med Shorts-kameran kan du nämligen spela in klipp i upp till 15 sekunder och sedan lägga lager på lager om så skulle viljas. Rekommendationerna är däremot att satsa på 15 sekunder eftersom att åskådaren oftast tittar en kortare stund.

Om du känner att det saknas något i ditt klipp, lägg då till musik eller använd slowmotion eller använd snabbspelnings läget. 

Med YouTube Shorts finns en enorm möjlighet för alla olika kreatörerna att prova på att både generera nya prenumeranter men också nå en ökning av visningar, och besök till din kanal.

Självklart är den primära idén att få en chans att synas ett steg längre än med bara sina uppladdade videos på sin kanal, då det heller inte i dagsläget finns någon möjlighet att dra in några extra intäkter för dig som är kreatör.

Däremot har YouTube sagt att Shorts är något dem kommer att satsa och experimentera med framöver och därmed kanske det blir möjligt att tjäna pengar på dessa. 

Ett genuint tips till dina YouTube shorts är att fånga åskådarens intresse direkt med ditt innehåll. Tänk enkelt och catchy! 

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: