Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

4 heta videotrender 2019!

Vilka videotrender kommer bli stora 2019? Här listar vi 4 stycken videotrender som kommer att bli populära.

Vertikalt videoformat

Användare spenderar i genomsnitt 2,8h om dagen i mobilen, vilket går att jämföras med datorns 2,4h. Vertikal video är en av de videotrender som redan är på uppgång. Trenden har börjat på Instagram Stories och YouTube. Formatet är extremt användarvänligt, då användaren inte behöver vrida på telefonen för att få en större bild, vilket är en av anledningarna till varför det kommer att användas ännu mer. När du gör annonser i framtiden, så blir planeringsstadiet ännu viktigare. Det är viktigt att bestämma sig redan från början vilket format man ska ha i sin annons, för att annonsen ska se snygg ut, framförallt om du satsar på Instagram Stories.

vertikal video, videotrender, videotrend, videomarknadsföring, videoannonsering
Vertikal video kommer få ett större genomslag. Trenden har synts på Instagram Stories och youtube.
360 graders video

360 graders video är ett videoformat som vi också har börjat se flitigt och kommer fortsätta vara en av de videotrender som utvecklas. Främst har vi sett formatet i reseannonser, för att få en verklig bild av hur ett resemål faktiskt kan se ut. Google’s YouTube har satsat flitigt på formatet, medan Apple’s safari inte stödjer det. Vi har även sett formatet på Facebook, och Vimeo har satsat stort på formatet. Vimeo’s nya 360° service, är inte enbart till för att ladda upp 360-garders video, utan kreatörer kan även sälja 360-graders video genom Vimeos tjänst “Vimeo on demand.” Ska du sticka ut med video så är detta formatet en bra start.

influencer, influencer marketing, video, videotrender
Våga vara personlig!
Personligt videocontent

90% av millenials säger att det är viktigt att företag är transparenta och autentiska. Dessutom kommer 80% av all internettrafik upptas av video 2019. Även 30% använder adblockers. Genuint innehåll är en av de videotrender som blir superviktiga, för att nå ut i bruset, då 80% föredrar innehåll av värde framför annonser. Influencermarknadsföringen kommer att bli ännu mer populär samt inhouse-influencers. Trenden att fler influencers håller sig inhouse blir också tydlig, se på Frida Boisen som ett klockrent exempel på en inhouse-influencer. Räckvidden är organisk genom influencers, vilket innebär att adblocker inte kan ta bort innehållet. Dessutom har användarna själva valt att följa en influencer, och är intresserade av vad deras influencer har att erbjuda. Det blir en vinnande strategi för att nå ut.

videotrender, videotrend, live, liveformat
Liveformat kommer att fortsätta vara populärt!
Live kommer bli en av de populära videotrenderna

Vill du vara transparent och genuin så är en liveinnehåll en bra strategi att använda sig utav. Det är svårt att bli mer transparent än genom en livesändning, för det finns ingen chans till omtagning. Livesändningar är starka på Twitch, men även Youtube och Facebook använder sig utav funktionen. Det går även att sända reklam i livesändningar, även detta går inte att blockera genom adblocker. Detta är en trend som tydligt har synts inom esportvärlden. Facebook och YouTube har även släppt “premiär”-funktioner, där tittarna kan vara med och livechatta när nytt innehåll släpps från företaget. Vi hoppas även på att LinkedIn kommer haka på den tydliga trenden, och släppa en livefunktion.

Källor:

Vimeo.com
glorydays.se

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: