Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Hur du rankar Youtube videos 2021

Om det är ett mysterium för dig att bli populär på YouTube så har du kommit till rätt plats. Om du vill ha högre engagemang på dina videos, så behöver du veta hur du rankar dem på YouTube och Google. Så hur rankar du högt på Youtube idag bland alla andra videos?

YouTube förlitar sig på en specifik algoritm för att ge sina tittare dess mest värdefulla innehåll. Låt oss se på våra tips att ranka YouTube videos i 2021 för att få din kanal att stå ut och nå högre jämfört med andra på plattformen.

Hur rankar du Youtube videos

För att ranka dina videos på YouTube, måste du förstå vilka faktorer som påverkar rankningen.

 • Visningar – Om en person ser på din video i minst 30 sekunder, kommer det räknas som en visning, men flera visningar av samma person under samma dag kan räknas som spam.

 • Följare – Riktiga människor som följer din YouTubekanal kallas följare.

 • Behållande av tittarintresse – Behållande av tittarintresse mäter hur många tittare som har sett på dina videos och när de slutade titta.

 • Engagemang – Dina videos måste vara mycket engagerande för att ranka högre. Den behöver kommentarer, svar och nya följare efter varje nypublicerad video.

 • Kanal auktoritet (Channel Authority) – YouTube erbjuder möjligheter att tjäna pengar, men det behöver väl igenomtänkt innehåll och effektiv analys hela vägen. När du har ungefär 100 000 följare kan du göra din YouTube kanal till en officiell inkomstkälla.

 • Videokvalitet – Högkvalitativa videor är rankade och omtycka av både YouTube och tittarna.

 • Relevans – Ett effektivt sätt att ranka dina videos på YouTube är att göra dina videos relevanta till tittarnas sökningar.

Genom att tänka på dessa faktorer, ju mer regelbundet du producerar innehåll, dess mer maximerar du möjligheterna att bli upplockade och rankade på YouTube. Alla Youtubers vill nå en bredare målgrupp för att uppfylla YouTubes kriterier för rankning. Det kan göras med effektiv SEO (sökmotoroptimering).

Youtube SEO process

1. Undersök nyckelord för din YouTube-kanal.
YouTubes SEO process börjar med att undersöka ämnen och nyckelord. Du kan få nyckelordsidéer genom att använda YouTubes autocomplete. Börja med att skriva ner nyckelord i sökfönstret och låt YouTube ge förslag.

Det här är bästa sättet eftersom YouTube autocomplete visar vilka nyckelord som folk faktiskt använder när de söker efter en specifik video. Ditt mål är att förstå användarens syfte, vilken typ av videos de är ute efter och vilka nyckelord som är relevanta för innehållet.

2. Videoskapande som behåller uppmärksamheten
Din video måste behålla tittarnas uppmärksamhet så länge som möjligt. Du måste skapa engagerande innehåll för att hålla kvar fler tittare, vilket kommer leda till högre engagemang. Dessutom, använd alltid Google Trends för att förstå när är bästa tiden för din kanal att publicera en ny video.

3. Var konsekvent
Det kritiska inslaget i att ranka videos på YouTube, som Youtubers inte alltid tänker på, är att innehållet som publiceras ska vara konsekvent. Publicera regelbundet och håll ett öga på din rankning. Att få engagemang från tittarna och att regelbundet svara på deras feedback och kommentarer ger ett lyft till din rankning.

4. Utnyttja kraften av spellistor
Det mest underskattade verktyget på YouTube är spellistor. Många YouTubers skapar spellistor kring genres, produkter, datum och andra breda kategorier, men du måste gräva djupare.

Använd de nyckelord du undersökte och skapa spellistor baserat på det. Även om du inte har skapat många videos, skapa spellistor genom att kopiera andras videos och få fler tittare till din kanal.

5. Skapa videos i ett längre format
YouTubes mål är att stå sig mot televisionen, så de söker efter hög kvalitet och längre videos för att kunna visa mer reklam och behålla tittarna på plattformen under en längre tid. Skapa videos som är minst 5 minuter långa så att de kan prestera och ranka bättre.

Utöver dessa 5 tips om att ranka YouTube videos, det näst viktigaste är att optimera videorna.

Vad menas det med att SEO optimera en YouTube video?

Att nå högre placeringar i sökresultaten, borde texten i både din kanal och video vara SEO optimerad. Texten i dina videos måste uppfylla unika kvalitéer:

 • Läsbarhet och tydlighet.
 • Undvik dålig stil, grammatik, stavning och andra felaktigheter.
 • Tillgänglighet av värdefull och relevant information.
 • Texten måste innehålla en rubrik, listor, korta paragrafer, punktlistor och numreringar.
 • Använd relevanta nyckelord i texten, rubrikerna och meta-taggarna.
 • Originalitet

Nu när du har lärt dig grunderna, låt oss sätta i gång med att nå framgång på YouTube.

9 Tips att optimera dina YouTube videos

1. Titel
Videons titel måste vara slagkraftig och fånga tittarens uppmärksamhet. Innan du väljer din titel, skriv ner dina valda nyckelord i sökrutan och jämför dina konkurrenters titlar mot dina nyckelord. Titlarna spelar en avgörande roll i rankning av videos. Därför behöver titeln bestå av minst 5 ord och innehålla dina valda nyckelord.

2. Video Transkribering
Videons undertexter eller transkription verkar som en extra kopia för YouTubes rakningsalgoritm. Video transkriptioner gör videos mer tillgängliga för en bredare publik och optimerar dem för sökmotorer. Även om YouTube videos tillåter en automatiserad transkribering, så innehåller den alltid felaktigheter. Skapa därför alltid en transkription som korrekt matchar videons ljudspår.

3. Fängslande videominiatyr
En videominiatyr spelar en viktig roll i att fånga tittarens uppmärksamhet och för att få klick från dem. Även om du har en väloptimerad video, men väcker inte miniatyrbilden något intresse, så kommer ingen klicka på videon. För bästa resultat, skräddarsy miniatyrbilden med roliga titlar och grafik.

Du måste inte nödvändigtvis använda en bild från videon. Ta alltid professionella bilder för miniatyrbilden. Gör det bra och se till att den är intressant.

4. Beskrivning
Många YouTubers skriver bara några få meningar i beskrivningsrutan. Kom ihåg att det här är din möjlighet att expandera på informationen från videon med biografier, länkar och uppmana till handling. Se alltid till att ha något fångande i den första meningen för att uppmuntra tittarna att klicka på ”visa mer”.

5. Översättningar
Du kan lägga till översättningar av videon i ett liknande transkriptionsformat. Det är ett riktigt bra sätt att göra innehållet tillgängligt globalt utan att filma om hela videon. Den låter tittarna att se videon med undertexter och det hjälper till att ranka videon på andra språk.

6. Taggar
Använd alltid både fraser och sökord som taggar. Som standard, är inte taggar synliga på YouTube, men du kan se dem genom att använda VidIQ gratis Chrome Tillägg. Gräv djupare in i dina konkurrenters innehåll för att få idéer för bättre taggar.

7. Länkar
Använd länkar i beskrivningarna för att driva dina tittare till din sida, sociala medier-konton, eller andra videor för att öka visningarna och få nya följare. Välj den näst mest relevanta länken för din video och lägg in den i beskrivningen ovanför vecket.

8. Uppmana till handling – Call-To-Action
Syftet med att uppmana till handling är att få en tittare att bli en prenumerant. Berätta för dina tittare varför de borde bli prenumeranter och erbjud dem en möjlighet att med bara ett klick börja prenumerera. Nya prenumeranter skickar en positiv signal till sökmotorer att det måste finnas något värdefullt i ditt innehåll, vilket leder till att dina videos rankas högre.

9. Marknadsför din video
Förlita dig inte helt på SEO eftersom sökmotorer konstant ändrar sina algoritmer, och SEO strategierna för att ranka dina YouTube videorna garanterar inte att du får visningar. Den mest tillförlitliga metoden för att höja din rankning är att investera i betald marknadsföring.

Det finns många plattformar tillgängliga för att marknadsföra ditt innehåll, till exempel Instagram, Twitter, Facebook, osv. Marknadsföring av videos höjer tydligt konverteringsgraden och övertygar tittarna att bli potentiella kunder.

Youtube analys

När du har optimerat och laddat upp dina videos, så är det dags att följa och analysera resultaten. Genom att använda YouTubes analysverktyg kan du se demografin och trafikkällorna, andel i procent av prenumeranter och tittare, osv. Det här hjälper dig att förstå var du ska lägga din fokus och energi. Dessutom, YouTube analys visar vilka videos som ger dig prenumeranter, och kan undersöka vilka videos som uppskattas av dina tittar och börja skapa mer liknande innehåll.

Vissa betalda verktyg ger mer insikter i hur din kanal presterar, till exempel med antal visningar, rankning, kommentarer, svar, gilla, ogilla, och favoriter. Den här informationen kan hjälpa dig att optimera ditt videoskapande och din strategi kring rankning. Du kanske till exempel ser att du får flest prenumeranter och visningar på helgerna, då kan det vara bäst att publicera en ny video under helgen.

Få allt på plats

Först och främst, fixa till allt befintligt material på din YouTubekanal. Även om du publicerade några videos för flera år sedan, ta dig tid att optimera dem och se till att videominiatyren är estetiskt tilltalande. Använd dig av YouTubes verktyg och skapa en bättre användarupplevelse. Du kommer märka en plötslig förbättring i din kanals prestation.

Om du är ny på YouTube, etablera ett nytt arbetsflöde för att skapa, optimera och publicera innehåll. Med allt det i åtanke, använd den här artikel som din ultimata guide i hur du rankar YouTube videos 2021.

Laddad med den här kunskapen är du redo att ta din YouTube kanal till nästa nivå!

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: