Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
VARUMÄRKESVIDEO BERÄTTAR DIN STORY, FÖRMEDLAR FÖRETAGETS PERSONLIGHET SAMT VISAR TRANSPARENS OCH TROVÄRDIGHET TILL POTENTIELLA KUNDER.

Tittare rör sig bort från TV mot en mer tittarvänlig upplevelse inom onlinevideo streaming

Onlinevideo streaming gick upp 60%, TV tittande gick ner och förra månaden ändrade Nielsen namnet på sin “Cross Platform Report” till “Total Audience Report”. En passande ändring med tanke på de olika sätten som tittare konsumerar numera. I deras rapport är dock en sak säker, man flyttar över sitt tittande till nätet i en allt större utsträckning.

Enligt den nya “Total Audience Report” så har onlinevideo streaming ökat med 60% denna månad medan TV tittande gått ner ca 4%. Även om tittandet online ökar snabbt, så är TV forfarande det man i huvudsak ser på. TV ses i genomsnitt ca 141 timmar i månaden, medan onlinevideo bara får ca 11 timmar.

Traditionell TV vs. OnlineVideo-streaming

Om man ser på traditionell TV sändning i ett framtida perspektiv, ser det ut som den kommer att dö ut inom ca 3 år, då man kommer att titta på “streamad” TV hela 2100 timmar per månad, vilket är tre gånger den tid som ryms i en månad. Om mina mattekunskaper är korrekta, måste det betyda att vi måste uppfinna en tidsmaskin, och det enda vi kommer att göra är att se kattvideos på YouTube, om och om igen, som livets enda mål.

Nej, allvarligt talat, TVs uppblåsta erbjudanden är en perfekt anledning att dra ner på tittandet. Med endast en stabil internetförbindelse får man tillgång till ett mycket större utbud genom online streaming, och det finns ingen anledning att tro att denna trend kommer att minska inom den närmaste tiden. Dessutom, så inkluderar inte Nielsens siffror det antal som ser video på sina smart telefoner (fast vi vet att det uppgår till ca 30% av allt videotittande), eller de som ser på video genom TV, t.ex. Chromecast, Apple TV eller andra system. Detta område växer snabbt och är svårt att mäta.

Tittare rör sig bort från den gamla modellen

Om du är en reguljär läsare av reelseo.com, vet du att det numera är ett måste att ha en marknadsföringsplan för videostreaming, pga det fortsatta växandet av onlinevideo. Det är bara en tidsfråga innan de blir grunden till de dagliga nöjesprogrammen. Kanske tittar man med hjälp av sin TV, men som diagrammet nedan visar (indikerar) framgår det tydligt att tittare rör sig bort från traditinell TV mot en mer tittarvänlig upplevelse.

Konsumtion av traditionell tv och OnlineVideo
Konsumtion av traditionell tv och OnlineVideo

(Källa: Andy Smith)

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: