Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Varför onlinevideo har blivit den hetaste trenden inom marknadsföring 2017

Marknadsföringstrender förändras med varje ny metod och kanal som dyker upp. Varje år kommer ny teknik, nya möjligheter och nya sociala kanaler för att locka din uppmärksamhet. Dom stora vinnarna i kampen om köparens uppmärksamhet kan antingen vara early-adopters som tar sig an lovande ny teknik, eller företag som metodiskt håller fast vid en särskild kanal för att bygga följare.


Videomarknadsföring är förvisso inte ny, men marknaden förändras, och video har dykt upp som en klar vinnare.

Trender inom videomarknadsföring

YouTube är en del av varför onlinevideo har blivit den hetaste trenden inom marknadsföring | Stockholm Media Factory

YouTube dominerar redan fältet med över en miljard användare som lägger hundratals miljoner timmar varje dag. YouTube når fler 18-49-åriga tittare än något annat linjärt tv-nätverk vilket gör dem än mer åtråvärda för videomarknadsföring.

Medan YouTube trafiken ökat med mer än 40 procent sedan förra året, har alternativa tjänster visat sig riktigt starka. Facebook erbjuder nu inbäddade videoklipp och in-line livestreaming. Tjänster som Periscope börjar redan locka de modigaste pionjärerna inom videomarknadsföring.

Videoannonser i sökresultat

En annan tydlig indikator på hur populärt videomarknadsföring har blivit är den oundvikliga lanseringen av videoannonser i sökresultaten. Google och Bing testar båda med att införliva video i sökresultaten.

Den nya True View för shopping, en produkt som gör det möjligt för användare att beställa produkter direkt i en video, har redan gett imponerande resultat. Sephora och Wayfair testcase rapporterar om både ökat tittande samt högre intäkter.

Videomarknadsföring är på väg att explodera på ett sätt som inte beskådats tidigare.

Varför är videomarknadsföring så effektiv?

Social Media är en del av varför onlinevideo har blivit den hetaste trenden inom marknadsföring | Stockholm Media Factory

Innehållsmarknadsföring (a.k.a content marketing) och sociala medier har förändrat spelet på ett avgörande sätt. Storytelling tar en central plats och möjliggör nu för företag att koppla på ett mer meningsfullt sätt att kommunicera med sina kunder.

För små företag, är video ett billigt sätt att jämna ut spelplanen. Här har de dyra reklaminslagen inte alltid fördelen eftersom mindre företag genom att använda video kan stå ut på flera sätt:

  •     Besvara kundernas frågor i t.ex. FAQ
  •     Visa produkter när de används
  •     Få in användargenererat innehåll
  •     Presentera personalen och visa upp en intimare del av verksamheten
  •     Demo av produkter
  •     Video-testimonials

Enkel och okomplicerad reklam har en stor inverkan på försäljningen, särskilt för små företag med mindre budgetar. Mer än hälften av alla marknadsförare sa att video ger en högre avkastning än någon annan typ av innehåll (Invodo 2014)

Ny teknik och framtiden

En del av varför onlinevideo har blivit den hetaste trenden inom marknadsföring | Stockholm Media Factory

Varje aspekt av marknadsföring har under de senaste åren gått mot personalisering, targeting och interaktivt innehåll. Ny videoteknik tar dem här koncepten till en helt ny nivå, med engagerande videoklipp som skapar högre engagemang.

Cirka 96 procent av B2B-annonsörer använder redan videor, medan mindre B2C företag varit långsammare på att anamma video. Det kan vara på grund av produktionskostnader, eller helt enkelt en ovilja att lägga pengar på en teknik som de kanske inte tror är tillräckligt effektiv.

Nu när du vet åt vilket håll 2017 är på väg, är du redo att hoppa ombord tåget med videomarknadsföring?

Stockholm Media Factory är en Onlinevideobyrå. Vi erbjuder en heltäckande lösning kring video inklusive strategi, produktion, distribution, annonsering och analys.

Kontakta oss för att prata mer om hur onlinevideo kan bli en stor del av din marknadsföring

Källa (Small Business Trends)

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: