Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Vi listar 7 SEO-plugins för bättre sökoptimering i WordPress

WordPress dyker ofta upp som ett av de mest användarvänliga och flexibla innehållshanteringssystem som enkelt kan anpassas din hemsida. Dessutom har det ett flertal funktioner som tillåter ägare av webbsidor att optimera sina resultat i sökmotorer. Men vilka är egentligen dom bästa pluginsen och vad ska man tänka på?

Wordpress har många olika plugins att välja mellan för dig som vill ha extra hjälp med din sid-optimering. Vi har valt att kolla närmre på de sju plugins vi anser vara de bästa för din optimering just nu. Dessa sju är Yoast SEO, SEOPressor, SEO Ultimate, Premium SEO Pack, SEO Friendly Images, SEO by Squirrly, och Redirection. Vi kommer i denna artikel gå närmare in på hur dessa plugins fungerar och vilka faktorer man ska tänka på.

Är WordPress bra för SEO?

En bättre optimerad webbsida kommer att få bättre resultat på sökmotorer. Med bättre sökresultat får webbplatsen mer organisk trafik, klick och i sin tur försäljning. Med rätt system för innehållshantering kan du skapa innehåll och presentera det för att få fler träffar på sökmotorer.

WordPress är ett av dessa CMS (Innehållshanteringssystem) som gör att du enkelt kan skapa en attraktiv webbsida. Så ja,Wordpress passar utmärkt för att skapa bra SEO.

När du väl är inne i WordPress får du tillgång till välorganiserade innehållsstrukturer, vilket gör det enklare att skapa innehåll. WordPress tillhandahåller dessutom funktioner som låter dig skapa enkla länkar, öka hastigheten på din webbsida och ha teman anpassade för SEO.

WordPress inkluderar också förbättring för sociala medier och mobiloptimering för en bättre användarupplevelse. Framför allt har Wordpress bra SEO plugins som hjälper dig att förbättra din webbplats resultat i söket.

7 plugins för bättre WordPress SEO

Webbsidor är beroende av organisk trafik, kunder, och kontakter för att vara framgångsrika. WordPress ligger i topp bland de bästa SEO-vänliga plattformarna. Du får även tillgång till många plugin som hjälper dig förbättra din sida för att sedan öka din webbtrafik.


Nedan är 7 plugins för att förbättra WordPress SEO:

1. Yoast SEO

Yoast SEO tar platsen som bästa plugin för WordPress och hantering av teknisk optimering. Programmet fokuserar på dina nyckelord, innehåll, omdirigering, och  XML webbplatskartor och sociala medier. Denna allt-i-ett SEO plugin gör hantering av din webbplats lätt som en plätt. Några av dess funktioner inkluderar:

 • Sidanalys – kontrollerar information om ditt innehåll, inklusive de fokuserade nyckelorden i din metabeskrivning.

 • Meta- och länktyp – Med den här funktionen kan du välja under vilken kategori din sida ska visas i sökmotorer.

 • Skapa bättre innehåll – den här funktionen förhandsgranskar din sida och gör att du kan se hur sidan visas i sökmotorerna.

 • XML webbplatskartor – det skapar XML webbplatskartor och skickar information till Google och Bing om dess tillägg till resultatsidor.

 • Kompatibilitet med flera webbsidor – när du använder Yoast SEO blir ditt innehåll kompatibelt med många webbplatser.

Bland fördelarna med Yoast SEO är dess enkelhet, och de många olika funktionerna som du kan få tillgång till med endast en nedladdning

Det kommer dock med ett betydande antal säkerhetsrisker, och det finns en chans att det gör din webbplats långsammare.

2. SEOPressor

Social SEO, bilder, taggar, innehåll och nyckelord är de faktorer som SEOPressor fokuserar på medan du optimerar din sida. Och eftersom det fungerar enligt Googles algoritmer, garanterar dess användning bättre placering på sökmotorernas resultatsidor.

Dess huvudfunktioner innefattar:

 • Nyckelord SEO Ranking- låter dig övervaka dina utvalda nyckelords resultat i SEO.

 • LSI Nyckelord – med hjälp av SemantiQ beräknar denna plugin din webbplats semantiska kvalitet och ger förslag på hur du kan förbättra dina resultat på webbplatser.

 • Automatisk smart länkning – den här funktionen låter dig sänka din avvisningsfrekvens och öka den genomsnittliga tiden en besökare stannar på sidan genom att automatiskt lägga till länkar och nyckelord.

 • För att hjälpa dig att hantera överanvändning av SEO optimering, innehåller SEOPressor en överoptimerings-kontroll.

Fördelarna med att använda denna plugin är att du får fullständig kontroll över din webbplats medan du fokuserar på SEO.

3. SEO Ultimate

SEO Ultimate förbättrar din SEO genom att hantera taggar, social SEO, nyckelord, .txt, och 404-fel. Huvudfunktionerna hos denna gratis/kostnads plugin för WordPress SEO inkluderar:

 • 404 övervakare, vilket låter dig övervaka 404-fel på dina webbsidor.

 • Lägga till Kodning – du kan lägga till kodning i ditt innehåll, före eller efter, eller i sidhuvudet och sidfoten.
 • Deeplink juggernaut – du kan konfigurera nyckelord samtidigt som SEO Ultimate lägger till interna länkar automatiskt.

 • Sociala medier optimering, vilket skapar en öppen grafik för dina inlägg.

 • Redigera titel taggar – tillåter dig att redigera taggar i ditt innehålls titlar.

Om du däremot är nybörjare kan navigeringen upplevas som lite förvirrande.

4. Premium SEO Pack

Detta är en WordPress SEO plugin som kostar och fokuserar på hur snabbt sidor laddas, övervakning av 404-fel, webbplatskartor, social SEO, titel, och meta inställningar.

Dess funktioner inkluderar en bakåtlänksbyggare som hjälper till att lägga till din webbplats i andra webbplats- register. En kontroll för laddningshastighet som låter dig övervaka hur snabbt dina webbsidor laddas, och en kontroll för 404-fel.

W3C-validering hjälper dig att övervaka dina inlägg och sidmarkeringar, samtidigt som Facebook-planeraren låter dig publicera ditt innehåll på Facebook.

5. SEO Friendly Images

Bilder spelar en avgörande roll för att attrahera besökare till din webbplats. Denna plugin “SEO Friendly Images” uppdaterar ALT och titlar på dina foton, vilket sannolikt kommer att öka din bildoptimering.

Några av dess funktioner innefattar blogg, varumärke, kategori och produktplatshållare som låter dig ange titel för dina bilder med lämpliga varumärken, kategori, pris, leverantör, huvud eller inläggsnamn och lagra.

Denna funktion har möjligheten att göra din webbplats upp till 70% snabbare. Även om den är enkelt att installera och gratis, måste du uppgradera till premium versionen för att få någon typ av kundservice.

6. SEO by Squirrly

Denna optimeringsfunktion i WordPress hanterar de risker som uppstår under optimerings processen.

Den har ett grönt ljus som lyser när du agerar rätt medan du övervakar din utveckling varje vecka. Dess sociala intelligens hjälper dig att skapa bättre innehåll samtidigt som den ger förslag på rubriker grundat på dina nyckelord.

7. Redirection

Oavsett om du har interna eller externa länkar på din webbplats hjälper Redirection dig att hantera 301 omdirigerings fel och övervaka 404-fel. Du kan därefter omdirigera alla webbadresser och du får tillgång till statistik som informerar dig om omdirigering frekvens och tidpunkter.

Allt eftersom du tillämpar dessa plugins på din webbplats SEO, måste du övervaka andra områden för att se till att dina handlingar leder till resultat.

3 Huvudområden du bör förbättra


Intern länkning
Använd interna länkar på rätt sätt – Med Yoast SEO kommer du kunna övervaka antalet interna länkar på din sida. Genom att lägga till de rätta interna länkarna kan Google sedan hitta, indexera och spara din webbplats sidor.

Laddningstid
Optimera webbplatsens laddningstid – webbplatser med snabbare laddningstider fungerar bättre på sökmotorer. Med hjälp av en SEO plugin, teman optimerad för sökmotorer och att ändra permalänk strukturen kan du förbättra webbplatsens laddningshastighet.

Mobilvänlig
r webbplatsen mobilvänlig – detta räknas som en av de viktigaste faktorerna som påverkar din webbplats ranking. Din webbplats måste alltså vara tillgänglig via mobiltelefoner för att du ska hamna bland de bästa resultaten. Fokusera på att göra din webbplats anpassningsbar beroende på vilken enhet som används.

Med WordPress kan du optimera din webbplats lätt som en plätt. Tack vare de många plugins som finns för WordPress SEO kan du göra din webbplats till de högst rankade på sökmotorer och attrahera mer organisk trafik till dina inlägg eller blogg.

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: