Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Topp 5 tips för en bra videoannons på LinkedIn!

Vilka riktlinjer ska man följa för att få en bra videoannons på LinkedIn? Var ska man börja? Här är Stockholm Media Factory’s top 5 tips för att komma igång.

1. Sätt upp ett mål.

Börja utifrån ett uppsatt mål, och arbeta dig bakåt från målet. Vad vill du uppnå med din videoannons på LinkedIn? Vill du bygga varumärkets närvaro, driva trafik till din hemsida eller generera fler leads? Med en tydlig målbild är det enklare att sätta upp strategin.

2. Anpassa din videostrategi efter det mål du satt upp.

Olika mål kräver olika upplägg. När du har gjort ditt val, anpassa videon utifrån ditt mål. För att bygga ditt varumärkes närvaro, testa att till exempel dela med dig utav utbildande material. Du kan till exempel berätta företagets historia, eller visa exempel på nöjda kunder. För att generera efterfrågan, dela med dig av onlineböcker, gör en instruktionsvideo, som kan leda till en landningssida med call to action.

Mål, strategi, videoannons, annonsering, videoannonsering
Sätt upp ett mål och anpassa strategin utifrån målet.
3. Våga vara personlig.

Enligt de tester vi har gjort på Stockholm Media Factory så är personligt innehåll det som fungerar bäst. Det kommer hjälpa din publik att etablera en kontakt med ditt varumärke, eftersom det humaniserar ditt företag.

Carl-Henrik Bronäs, Stockholm Media Factory, LVE, LinkedIn, Videoexpert, video specialist, onlinevideobyrå
Våga vara personlig på LinkedIn!
4. Moderera mera.

Du har bjudit in till en gigantisk fest, det är en festmåltid, med ballonger, glitter och musik. Precis när gästerna väller in – lämnar du. Det är ungefär så den sociala närvaron ser ut för flera företag idag. Se till att du inte är en av dem. Bemöt dina kunder genom att svara på frågor, moderera diskussioner och reagera på (alla!) kommentarer. Skapa dialog med din publik. Dessutom får du tips på vad nästa inlägg kan handla om.

moderera, videostrategi, videoannons,
Lämna inte när festen börjar, se till att du modererar din videoannons!
5. Optimera content genom analyser och mätverktyg.

Genom att analysera ditt innehåll så ser du hur din annons har gått. Kika på antalet visningar, engagement rate och se hur många leads du har. Förstå din publik och vad de interagerar med, genom att analysera dina kampanjer. En visning på LinkedIn räknas när någon har tittat på din video i 3 sekunder. Det blir inte ett tillförlitligt sätt att mäta på. Linkedin’s algorithm belönar videor med högt engagemang, därför så har vi plockat fram en egen mätmetod, LVE – LinkedIn Video Engagement Rate. Sammanfattningsvis, ju fler insikter du får om din publik, desto bättre kommer du kunna att anpassa materialet i framtiden.

Läs gärna mer om LVE, och fler insikter om LinkedIn i vår bok. 


LVE - Linkedin Video Engagement Rate, LVE, Linkedin Video Engagement Rate, mäta, analys, resultat
Mät dig till framgång!

 

Källa:

business.linkedin.com

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: