Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Facebook tar upp kampen med YouTube om annonsörerna

Facebook redo att utmana YouTube när det gäller satsning på Videoreklam.

Enligt Mixpos senaste undersökning planerar fler företag att lägga ut videoannonser och reklam på Facebook än YouTube i år.

Undersökningen inkluderar 125 agenturer, varumärken och utgivare som vill visa hur reklam leder trenden att nå konsumenter på sociala medier. Under 2014 drev 77,8% av deltagarna en video-kampanj på YouTube jämfört med endast 63% på Facebook. Ja, dessa två plattformar var överlägsna vinnare i denna fråga. Med tanke på det senaste snacket om Facebook och video, är det inte konstigt att siffrorna skjuter upp till 87% som planerar att göra reklam på Facebook jämfört med 81,5% på YouTube under 2015. Det var också en stor ökning av agenturer som planerar att använda Twitter, Instagram och Snapchat.

Hur marknadsförare planerar att annonsera med onlinevideo

Viktigaste mätetalen: Fansens Engagemang

Fansens engagemang blev vinnaren, tätt följt av delning, “conversion”, och tittartid när det gäller videoreklam på nätet. Men de svarande visade att social marknadsföring är mer än att bara synas, det handlar om att skapa buzz och förväntan. Bygga relationer med fansen.

Viktigaste mättalen inom OnlineVideo

Viktigaste mätetalen inom OnlineVideo

Om dessa agenturer verkligen visar reklam eller endast planerar att göra det återstår att se, men det är mer än YouTube man talar om numera när det kommer till videomarknadsföring. Trots en liten minskning av besökare på YouTube i mars, och en fortsatt nedgång för Facebook sedan augusti 2014, så ser agenturerna i denna undersökning Facebook som bästa destinationen för videoreklam.

YouTube och Videoreklam: Närmar sig ett ombyte?

Kanske använder jag själv Facebook på ett annorlunda sätt, men jag tycker inte att jag ser eller agerar på videoreklam på Facebook, däremot på YouTube dagligen. Kanske är det därför YouTube mejlade sina partners om en Större ändring som möjligen blir av redan i år!

Program som ofta används att blockera reklam har fått YouTube att söka efter alternativa vägar att tjäna pengar, och lösa problemet med reklam som irriterar tittarna. Videojätten planerar att erbjuda en reklamfri prenumerations-service för sina mest värdefulla partners genom en ny modell. För ca $10 per månad, kommer man att ta bort reklam på kanaler som har valt detta.

YouTube kan bli reklamfritt mot betalning

YouTube kan bli reklamfritt mot betalning

Tittare jag har talat med, kan tycka att priset är lite högt för en service man har kommit att betrakta som gratis. Omvänt, ett reklamfritt tittande kan vara ett plus för tittare och kreatörer. Tittare för att de kan se mer av det de vill se, utan att bli avbrutna av reklam, och för kreatörerna för att video tittande troligtvis kommer att öka.

Beroende på antalet tittare som väljer detta sätt, och hur betalningen beräknas, är det t.o.m möjligt att kreatörerna kan tjäna mer än de gjorde förut, om detta blir en succé. Enligt Mixpos undersökning, verkar det som YouTube är tittarnas och kreatörernas destination, men Facebook’s tillgång till personliga data kan avgöra för annonsörerna under 2015.

(Source: Andy Smith)

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: