Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Personaliserad Video konverterar bättre och ger högre engagemang

Facebook Video 2017 – 3 tips för att lyckas

Det är omöjligt att scrolla i ett Facebook-flöde utan att se åtminstone en video. Idag är det tvärtom så att det kan vara svårt att hitta statiskt material bland alla videoklipp. Anledningen till det är att video har lättare att fånga uppmärksamheten och behålla den – om den är gjord på rätt sätt. Med hjälp av våra tips kan du lära dig det viktigaste för att lyckas med video på Facebook under år 2017!

Mobilen härskar

För dig som vill få ut mer av Facebook Video - Topp 10 du borde ha koll på under 2017.

Vissa åtgärder gör du först när videon är publicerad, andra åtgärder behöver tas redan i förproduktionen. Eftersom 75% av Facebook-videos ses på en mobil enhet bör du anpassa videon efter det. Filma vertikalt eller kvadratiskt, då dessa format får högst engagemang hos tittarna. Prioritera och anpassa för mobil i första hand och för desktop i andra hand.

Efter att videon är publicerad kan du lägga till en CTA (Call To Action) för att få den som tittat att agera. En sådan knapp kan till exempel uppmana tittaren att köpa en produkt eller att skapa ett konto. Denna var tidigare gratis att lägga till, men nu behöver du sponsra ditt inlägg för att kunna göra det. Välj budskap med eftertanke eftersom rätt knapp på rätt plats kan trigga konvertering. I mobilen är det lätt att bara scrolla vidare om budskapet inte är tillräckligt lockande.

Att delas är att finnas

Mer än hälften av alla videos på Facebook ses via en delning in i flödet. Alltså måste din video vara delningsvänlig för att få ett bra genomslag. En vanlig reklamfilm är inte direkt någonting som lockar till delning. Satsa på att använda humor, igenkänning eller fakta som du anpassar för din målgrupp. Återskapa inte sådant som redan blivit populärt utan försök hitta din egen vinkel. Poster med video delas i mycket högre grad än poster utan video. Det innebär inte att du enbart ska posta videos, men du behöver ha det i åtanke när du sätter strategi och budget för sociala medier.

Eftersom Facebook-användare ser fem gånger längre på video än på statiskt innehåll kan detta format fungera bra när man vill förmedla mycket information. Istället för att lägga upp text som en bild eller i postens textfält kan du dela upp den i olika sekvenser i en video och öka chansen att budskapet når fram.

Använd Facebook Live – men på rätt sätt

Videoproduktion Priser | Stockholm Media Factory

Facebook Live är en möjlighet för såväl företag som privatperson att livesända video. Det har snabbt seglat upp som ett populärt inslag på Facebook. En livevideo ses i snitt tre gånger längre tid och genererar tio gånger mer engagemang än en vanlig video. Känslan av att det händer här och nu hjälper till att hålla kvar tittarens intresse. Det gäller dock att inte bli för ivrig gällande livesändningarna: välj tillfällena med omsorg. Släpp av en ny produkt, frågestunder och tävlingar är sådant som fungerar bra live. Se till att prova utrustningen innan och att ha ett körschema innan ni drar igång. Låt tittarna vara med och påverka innehållet med frågor och åsikter, det hjälper till att hålla kvar deras uppmärksamhet ytterligare. Vill du vara säker på att få många tittare kan du i förväg lägga ut inlägg som tipsar om den kommande livesändningen och på så vis bygga upp förväntan.

Stockholm Media Factory är en Onlinevideobyrå. Vi erbjuder en heltäckande lösning kring video inklusive strategi, produktion, distribution, annonsering och analys. Kontakta oss för att prata mer om hur onlinevideo kan bli en stor del av din marknadsföring

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: