Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS

Hur statistiken ser ut bakom onlinevideo-engagemang

Video är marknadsföringens framtid. D.v.s om det inte redan är här. – Chris Trimble, Axonn Media

2013 släppte Reel SEO sin “Översikt av videomarknadsföring och Rapport över Affärstrendervilket innehöll svar från över 600 marknadsförare. Man upptäckte följande:

93% av alla marknadsförare använder video i sina kampanjer.

84% använder video för hemsida-marknadsföring

60% använder video för mejl-marknadsföring

70% optimerar video för sökmaskiner

70% kommer att öka anslag för video

82% bekräftar att video har gett ett positivt resultat för företag.

Detta visar att marknadsföring genom video fungerar. Eller åtminstone tror marknadsförarna att det gör det. Men var får de sina siffror ifrån, och vad får dem att vara så säkra?

Så som det ser ut så finns det mycket data som pekar på den årliga ökningen av video marknadsföring. Användandet av video har grundligt analyserats av industrisajter som Reel SEO och Wistia, och en stor spelare som YouTube delar mer än gärna.

Visible Measures har producerat en utmärkt översiktsvideo som använder de främsta framträdande dataresultaten och blander dem, men vi ska titta lite närmare på detaljerna.

HUR SER VIDEOENGAGEMANG UT?

Innan vi talar om videomarknadsföring, bör vi tala om videoengagemang.

En ofta citerad statistik är att tittarnas engagemang måste inträffa inom de första 10 sekunderna av videon. Detta lilla guldkorn av visdom har bekräftas av National Center for Biotechnology Information som rapporterar att under 2013 var den genomsnittliga koncentrationen 9 sekunder, en sekund kortare än en guldfisks koncentrationsförmåga!

Men denna lilla faktor är inte särskilt hjälpsam! Videons skala är från 6 sekunders hos Vines till 10 minuters Vlogs. Vad vi verkligen vill veta är var börjar engagemanget och var slutar det?

Lyckligtvis har Wistia sammansatt denna analytiska tabell som bygger på flera års videoanalyser:

hur ser videoengagemang ut

Som ni ser, ju längre en video pågår, ju mindre tar man in, vilket är väntat. Videos under 1 minut får 80% av tittarens uppmärksamhet fram till 30 sekunder, videos som är 2-3 minuter får fortfarande 60%. 5-10 min videos (som är det maximala för videomarknadsföring) får 50% med sig till halvtid.

Med andra ord, 100% uppmärksamhet är inte målet. målet är ENGAGEMANGET från tittaren. Men detta besvarar fortfarande inte frågan: Hur effektiv är videomarknadsföring?

Vem o Vad gällande videomarknadsföring.

Diode Digital har funnit att video reklam är 6 ggr (600%) mer effektivt än trycksaker och direktmejl tillsammans. De fann också att 60% av hemside-besökare ser videon innan de läser någon text.

Tittare kommer ihåg videos bättre också. Online Publishers Association observerade 2007 att 80% av tittare kommer ihåg en video de sett under de senaste 30 dagarna, 26% av tittarna söker sen mer info om produkten, 22% besöker produktsidan, 15% besöker varumärkessidan och 12% köper.

Av affärsledare föredrar 59% video över text (We Capture), 75% av företagsledare ser på video när de arbetar (Forkes), och 65% navigerar till en sajt efter att ha sett en relaterad YouTube video.

Inget av detta är överraskande när man tänker på att en minute video är värd 1,8 miljoner ord(Forrester Research). Content Marketing” är konsten att göra mer av mindre, och det är exakt vad video gör väldigt bra.

Men var exakt skall vi visa videon för att få vår målgrupp engagerad?

Var i Videomarknadsföring-

Video kan användas på många platser och fullgod videomarknadsföring kommer av en insikt i vilka kanaler som fungerar för ditt varumärke och målgrupp. Nästa gång fokuserar vi på video för hemsidor, social media/YouTube, mobil och i mejl.

(Source Hangwon).

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: