Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Social video är nyckeln till dina marknadsföringsmål

Hur marknadsför man en produkt på bästa sätt? Video FTW

Dina kunder konsumerar massor av social video.Facebook har nyligen nått 8 miljarder dagliga visningar och YouTubes 1 miljard-plus-användare tittar på hundratals miljoner timmar av online video varje dag. Lägg till LinkedIn native och Instagram så ser du att video är här för att stanna. Så frågan hur marknadsför man en produkt på bästa sätt kan bara svaras på från det perspektivet.

Det bästa sättet att marknadsföra en produkt är med video. Om du just nu inte skapar video och lägger ut på sociala medier så går du miste om en enorm möjlighet. Den goda nyheten är att du inte behöver vara ett stort företag med enorma marknadsbudgetar för att dra nytta av detta. Alla kan få video att fungera även med en mindre budget. Video som görs direkt för sociala medier kan lite enkelt sammanfattas som “Social Video”.

Vad är social video?

Social video är en online video som är utformad för att ses och delas genom sociala nätverk. Det är en kortfattad definition, men svårare än så behöver det inte vara.

Eftersom varje socialt nätverk har en unik publik måste sociala videoklipp optimeras för olika kanaler. En video som fungerar på Facebook kan behöva en del jobb för att fungera på Instagram. Och du kanske måste he en helt annan version av din video på Twitter och LinkedIn.

Relaterad läsning ► Hur skapar man en organisk viral succé på LinkedIn?

”Sociala videor ska vara delbara. Det ska kännas som en konversation mellan dig och tittaren.”

Många blandar ihop social video med viral video, men det finns en viktig skillnad. Sociala videor kan nå framgång även utan miljontals visningar.

Om du har en video som på ett enkelt sätt berättar vad du sysslar med kan den vara framgångsrik med bara 600 visningar (om dessa visningar kommer från din målgrupp).

Nyckeln till framgång handlar således om att det är din målgrupp som ska se videon.

Varför social video är nyckeln till dina marknadsföringsmål

Även om du vet vad social video är, kanske det inte är lika tydligt varför det är viktigt. Om du vill förklara för någon (t.ex din chef) varför det är viktigt att du investerar i social-video, kommer här 4 starka argument:

  1. Fler sociala nätverk rullar ut native video. LinkedIn, Facebook, Instagram och Twitter har alla sina egna videofunktioner.
  2. Video är unik i sin förmåga att knyta an till tittare. Och sociala nätverk gynnar video i sina algoritmer.
  3. Dina konkurrenter jobbar förmodligen redan med social video.
  4. Social video kan leverera imponerande avkastning (vilket förmodligen är det enda som din chef bryr sig om).

Social Video strategi

Din avkastning på social video beror på hur du väljer att använda det och alla kommer såklart att ha olika mål.

Det viktigaste är att du faktiskt har ett mål och följer upp hur det går för dina videoklipp med hjälp av en snabb analys. Det är bara genom att titta på detta som du kommer lära dig vad som fungerar och vad som inte fungerar i din sociala video-strategi.

Du kanske även gillar:

[wp_blog_designer id=”7″]

Fritt översatt: C. Uganec, Google & Hootsuite

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: