Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Facebook native video och betydelsen för din strategi | Stockholm Media Factory

3 fakta om Facebook Native Video och betydelsen det har för din videostrategi

De flesta marknadsförare som jobbar med sociala medier vet att onlinevideo är på uppgång. Antingen genom explicit forskningsdata, eller känslan de får från att scrolla i sitt eget nyhetsflöde. Det är ingen hemlighet att video gjort entré och med Facebook native video tar Facebook ett stort kliv in på YouTubes territorium.

Den växande betydelsen av video är inte exklusivt för Facebook, men är säkert en viktig bidragande orsak till det. I januari 2015 rapporterade Facebook 3 miljarder videovisningar per dag i sitt flöde.

Det innebär att om din aktuella videostrategi enbart fokuserar på YouTube så kan det vara dags att omvärdera. Låt oss ta en stund att definiera vad som menas med “Facebook native video”. Det är video som skapas inom eller laddas upp direkt till Facebook, och som startar av sig själv (auto-play) i nyhetsflödet.

På vilket sätt utmanar Facebooks native video YouTube? En rad uppdateringar från Facebook har gjort att marknadsförare fått ta en ny titt på vad som faktiskt erbjuds. Varje uppdatering gjord av Facebook innebär i slutändan något helt annat för YouTube, men även för din strategi för sociala medier.

1. Facebook algoritmen gynnar native-video.
Det är stor skillnad på att dela ditt YouTube klipp och att ladda upp det direkt på Facebook.
En artikel på AdAge avslöjade följande:

“Facebooks algoritm ger företräde till sin egen videospelare när det ska fastställas vilket innehåll som ska visas i människors nyhetsflöden …”

Med alla de utmaningar som Facebooks organiska räckvidd inneburit för småföretagare och marknadsförare under de senaste åren, är detta oerhört viktigt att notera. Även om det kan tyckas besvärligt att ladda upp dina filmer separat på varje plattform, är det nyckeln till att få ut mesta möjliga engagemang och exponering. Facebook erbjuder även analyser för native video som kan hjälpa dig att förfina din strategi och lära dig mer om din målgrupp.

2. En majoritet av Facebooks videovisningar sker på mobilen.
Mark Zuckerberg delade nyligen med sig att Facebook nu har mer än 3 miljarder videovisningar per dag och enligt AdWeek sker 65 procent av dessa på mobilen.

Detta är viktigt att notera av två skäl: För det första är det ett tydligt tecken på att sociala medier driver utvecklingen mot mobilt och det är värt att skapa en strategi för att ta itu med det. För det andra. Om du försöker marknadsföra dina produkter och tjänster specifikt till en målgrupp som använder mobila enheter skulle det vara klokt att skifta din marknadsföringsbudget mot Facebook videor.

3. Facebook videoklipp kan nu bäddas in precis som YouTube-videor.

Under 2015 meddelade Facebook en mycket efterlängtad uppdatering för native video som tillåter användare att bädda in videoklipp precis som de kan göra med YouTube-videor. Med den inbäddade videospelaren kan du enkelt lägga till Facebook videoklipp till din webbplats. Du kan använda alla offentliga videoklipp som videokälla. Detta är ett hårt slag mot YouTube och gör det ännu tydligare att Facebook är ute efter att ta över efter YouTube som din ”go-to videoleverantör”.

Marknadsförare borde dra nytta av detta, inte bara för att det sparar tid, men också för att det kommer att bidra till din ursprungliga videos visningar och kommentarer – vilket visar Facebook algoritmen att innehållet är engagerande och bör ges bättre organisk räckvidd.

Video på sociala medier utvecklas snabbt, och vad som kommer i framtiden är svårt att säga just nu. Vad som än händer, är det säkert att säga att video på sociala plattformar är här för att stanna. Inte bara på Facebook. Twitter introducerade också native video 2015. Med detta i åtanke är det nu dags att tänka på hur du kommer att dra nytta av denna plattform – innan dina konkurrenter gör det!

Källa: Sarah Matista

Andra intressanta artiklar:

Har du frågor eller önskar mer information och prisuppgifter på det vi hjälper andra företag med? Fyll i formuläret här så hör vi av oss redan idag: